You are here: Home arrow Destinacije arrow Srednja Dalmacija arrow Bol na otoku Braču

Bol na otoku Braču

Između Hvara i Splita nalazi se usidreni otok Brač. Na njegovim južnim padinama smješten je Bol, prvi i najstariji gradić na obali Brača. Velike šljunčane i pješčane plaže duge 10 km, bunari pitke vode davno su otkriveni kao izvanredna turistička oaza. U svemu tome ne možete propustiti ponos Bola - Zlatnog Rata koji je apsolutno najljepša jadranska plaža, čiji se dugački pješčani rt gura i premješta s jedne na drugu stranu - igrajući neobičnu igru ​​sa i protiv vjetrova i valova. Iznad Bola uzdiže se planinski masiv Bolska kruna, ilirski ostaci Koštilo (660 m) i planina Vidova gora kao najviši vrh svih jadranskih otoka, odakle je njegov vrh Bol nalik nagoj djevojci raširenoj na bijelom pijesku, uspavanoj orkestrom ciklade ...

 

Bol je najstariji gradić (naselje) na obali otoka Brača. Poznata je po prekrasnim plažama, dok je plaža Zlatni rat po mnogima najljepša plaža na Jadranu.

Ogrlica od plaža širi se na istočni i zapadni dio. Bol je poznat po lijepim plažama, posebno Zlatnom ratu, po mnogima jednom od najljepših na jadranskoj obali. Čini se da je Zlatni rat postao zaštitni znak hrvatskog turizma. Bol je poznat i po tenisu i jedrenju na dasci.
Iznad Bola prostire se gorski greben Bolske krune s ostacima ilirske tvrđave Kostilo (660 m), a Vidova gora (Vidova planina, 778 m) najviši je vrh jadranskih otoka.
Turističko-sportska zračna luka "Brač" udaljena je od Bola samo 13 kilometara. Tako je Bol povezan s poznatim turističkim središtima u Europi, a lebdjelice i trajekti sa Splitom.

 

Restorani: hotelski, specijalizirani, plažni, zalogajnice, kafići itd. S bogatom, raznolikom i pomno odabranom gastronomskom ponudom (domaća, nacionalna i međunarodna hrana, visokokvalitetno bračko vino - dobro poznato crno vino "Bol") zadovoljit će tisuće gostiju najsofisticiranijeg ukusa.
Na mnogim tržištima, supermarketima i specijaliziranim trgovinama gosti mogu pronaći sve što im treba.
Bol - bogat slikovitim prizorima, netaknutim pučkim krajolikom, usamljenom tišinom, čistim i bistrim morem azurno plavog, uvijek sunčanog neba - nudi iskrenu dobrodošlicu s ljubavlju. Ogrlica od plaža širi se na istočni i zapadni dio. Bol je poznat po lijepim plažama, posebno Zlatnom ratu, po mnogima jednom od najljepših na jadranskoj obali. Čini se da je Zlatni rat postao zaštitni znak hrvatskog turizma. Bol je poznat i po tenisu i jedrenju na dasci.
Iznad Bola prostire se gorski greben Bolske krune s ostacima ilirske tvrđave Kostilo (660 m), a Vidova gora (Vidova planina, 778 m) najviši je vrh jadranskih otoka.