FORGOT YOUR PASSWORD?

*

2. KONGRES SPORTSKOG TURIZMA

2. kongres sportskog turizma održat će se u Makarskoj, Hotel Meteor, od 11. do 12. studenog 2016..

 

PRIJAVE ZA SMJEŠTAJ KLIKOM NA LINK: REZERVACIJA SMJEŠTAJA

 

Kongres nosi visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović uz preostale mnogobrojne pokrovitelje: Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, Županiju Splitsko dalmatinsku, Grad Makarsku. Očekuje se dolazak državnog vrha u Makarsku na otvaranje kongresa 11. 11. u 11. sati.

Partneri kongresa, institucije koje sudjeluju u radu znanstevno stručnog programa su: Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Aspira, Visoka škola za sportski menadžment, Split, Institut za turizam, Zagreb i Splitski klub olimpijaca.

Znanstveni odbor kongresa objedinjuje tim uglednih međunarodnih recenzenata. Ravnatelj znanstvenog odbora prof. dr. sc. Neven Šerić održat će ključno predavanje: Potencijal sportskog turizma za produljenje sezone i jačanje konkurentnosti destinacije.

U uvodnom dijelu programa predavat će doc. dr. sc. Dražen Čular na temu Online edukacijski programi (učenje na daljinu) i znanstveni resursi kao potencijal za promociju i razvoj sportskog turizma. Predstavit će se i važnost izrade Stanadarda zanimanja i kvalifikacija za razvoj sportskog turizma.

Doc. dr. sc. Mladen Miškulin održat će uvodno predavanje u panel o razvoju vodenih sportova: Ozljeda ramena tijekom kite surfinga i povratak na valove - mit ili realnost.

Stipe Božić održat će uvodno predavanje u panel o razvoju sportskog turizma u brdsko planinskom području Hrvatske.

Hrvatski klub olimpijaca u realizaciji kongresa sudjeluje na realizaciji panela: Sportaši nakon profesionalne sportske karijere. Teme panela su obrazovanje sportaša, stipendije, znanstvena ili trenerska karijera, zakon o sportu.

Razvoj cikloturizma Hrvatske predavanjem predstavit će Denis Špadina i Joško Stella, s posebnim osvrtom na ekspanziju u Dalmaciji.

Turizam Dalmacije temeljen je u prošlosti na sportskom turizmu. Grad Makarska domaćin kongresa, uz djelatnike Turističke zajednice Grada Makarske, novim projektima, ulaganjima i izgradnjom sportske infrastrukture, nastavlja tradiciju lidera sportskog turizma u srednjoj Dalmaciji. 

Organizator kongresa, agencija LUX promocija najavljuje za razvoj turizma Hrvatske izuzetno vrijedan i opsežan program temeljen i razvijan na zaključcima održanog prvog kongresa u Zagrebu 2015. Naglasak na drugom kongresu stavljen je na zakonske regulative i standarde. Pri formiranju programa kongresa pažljivo su praćeni trendovi sportskog turizma u svijetu, biranim temama pozicionirani su sportski turizam Hrvatske, naši znanstvenici i sportski stručnjaci relevantnim na međunarodnoj razini. Odraniziraju se četiri atraktivna panela, poseban obol kongresu pružaju mladi znanstvenici i stručnjaci mnoštvom prijavljenih izlaganja na teme marketinga u sportskom turizmu, razvoja otoka i zaleđa Dalmacije putem sportskog turizma i dr.... Realizaciju kongresa prati i Međunarodna udruga za razvoj sportskog turizma - International Research Network In Sport Tourism (IRNIST), potvrdila je Sunčana Matić iz agencije LUX.

Cilj kongresa je aktivirati državni sektor za prepoznavanjem sporta i sportskih stručnjaka značajnim resursom, mogućnostima konkretnog razvoja turizma i gospodarstva Hrvatske putem do danas neiskorištenog potencijala - sportskog turizma.

Opširnije informacije o sadržaju kongresa, prijavama radova i smještaju moguće je pogledati na web stranici kongresa: https://sportskiturizamkongres.com/

TOP