You are here: Home arrow Izleti arrow Budanko travel Makarska arrow Podbiokovska sela 1

Podbiokovska sela 1

Podbiokovska sela 1 je lagana planinarska tura. Veliko Brdo, Puharići, Makar i Kotišina podbiokovska su naselja iznad Makarske iz kojih su se stanovnici najvećim dijelom preselili u Makarsku. Rijetki su ostali u naseljima, ali su mnogi obnovili svoje stare ili sagradili nove kuće. Ta živopisna naselja, s izvornom seoskom arhitekturom i prekrasnim vidicima na Makarsku, obalu i otoke, omiljena su izletišta.


Od autobusnog kolodvora ulicom Ruđera Boškovića, Putem mlikarica, preko magistrale, pored osnovne škole Petra Perice, širokim putem kroz maslinike u selo Veliko Brdo. Od crkve u Velikom Brdu gore do gornjeg zaseoka –Rusendići, odakle desno, protupožarnim putem ispod samih stijena do sela Makar. Nastavljamo preko zaseoka Piraci, pored ruševine Sv. Martina do Botaničkog vrta u Kotišini. Odavde povratak betonskim putem do Elektrodalmacije na magistrali u Makarskoj.


Udobna sportska obuća (minimum sportske cipele s tvrdom potplatom), udobna i lagana odjeća, zaštita od sunca (kapa), zaštita od kiše, minimalno 1.5 litra vode.

Kontakt

Budanko Travel
+385 99 827 0185